Fusilli z grillowaną karkówką, warzywami i włoskimi przyprawami
Składniki (na jedną dużą porcję): garść makaronu Fusilli Barilla, 2 plastry karkówki, kilka pomidorków koktajlowych żółtych i czerwonych, 1 cebula czerwona, garść brokułów, przyprawy do smaku:…
Czytaj więcej >Spaghetti alla bolognese
Składniki: 50 dag makaronu spaghetti, 1 cebula drobno posiekana, 2 rozgniecione ząbki czosnku, 1 obrana marchew i starta na tarce, 1 posiekana łodyga selera naciowego, 5 dag pancetty, 35 dag mielonej…
Czytaj więcej >Wołowe klopsiki w sosie Arabiata
Składniki: 1 słoiczek (400g) sosu Arrabbiatta Barilla, 200 g makaronu Bavette Barilla, 350 g chudej mielonej wołowiny, sól, pieprz do smaku, 1 łyżka oliwy, parmezan, bazylia do podania. Sposób…
Czytaj więcej >Penne Rigate Barilla ze szpinakiem, chorizo i kremem balsamico
Składniki: 250g Makaronu Penne Rigate Barilla, 150g Szpinaku baby, 1 cebula czerwona, 100g oliwki czarne, 100g chorizo, 3 pomidory, parmezan, krem balsamico, słodka czerwona papryka w proszku, …
Czytaj więcej >Makaron z bobem, fasolką szparagową i grillowanym kurczakiem
Składniki: makaron, bób, boczek, fasolka szparagowa, suszone pomidory w oleju, jogurt naturalny, 2-3 ząbki czosnku, parmezan, zioła toskańskie, pierś z kurczaka, pieprz i sól, suszone…
Czytaj więcej >BOmBOWY makaron z kurczakiem i cukinią
Składniki (na 2 porcje): 300 g bobu, 2 łyżki oliwy, 1 cebula, 1 pojedynczy filet z kurczaka, 1/4 szklanki białego wytrawnego wina, 150 ml bulionu z kurczaka, 1/3 szklanki śmietany 18%, 1 cukinia, …
Czytaj więcej >