Makaron z bobem, fasolką szparagową i grillowanym kurczakiem
Składniki:
- makaron,
- bób,
- boczek,
- fasolka szparagowa,
- suszone pomidory w oleju,
- jogurt naturalny,
- 2-3 ząbki czosnku,
- parmezan,
- zioła toskańskie,
- pierś z kurczaka,
- pieprz i sól,
- suszone zioła.
Sposób przygotowania:
Pierś kurczaka marynujemy w ziołach z solą i pieprzem z niewielką ilością oliwy z oliwek. Grillujemy lub pieczemy w piekarniku.
Makaron gotujemy al dente. Czosnek drobno siekamy, podsmażamy. Dodajemy pokrojony boczek i smażymy, po chwili dodając wcześniej ugotowany i obrany bób, oraz fasolkę. Suszone pomidory kroimy w paski i dodajemy do całości. Dodajemy jogurt, zagęszczamy łyżeczką mąki, chwilę gotujemy. Dodajemy 2 łyżeczki ziół toskańskich. Całość mieszamy dodając parmezan.
Smacznego!
[Przepis przygotowała p. Izabella]
Zainspiruj się smakami Lacjum!