Makaron z bobem, fasolką szparagową i grillowanym kurczakiem

Składniki:

  • makaron,
  • bób,
  • boczek,
  • fasolka szparagowa,
  • suszone pomidory w oleju,
  • jogurt naturalny,
  • 2-3 ząbki czosnku,
  • parmezan,
  • zioła toskańskie,
  • pierś z kurczaka,
  • pieprz i sól,
  • suszone zioła.

Sposób przygotowania: 
Pierś kurczaka marynujemy w ziołach z solą i pieprzem z niewielką ilością oliwy z oliwek. Grillujemy lub pieczemy w piekarniku.
Makaron gotujemy al dente. Czosnek drobno siekamy, podsmażamy. Dodajemy pokrojony boczek i smażymy, po chwili dodając wcześniej ugotowany i obrany bób, oraz fasolkę. Suszone pomidory kroimy w paski i dodajemy do całości. Dodajemy jogurt, zagęszczamy łyżeczką mąki, chwilę gotujemy. Dodajemy 2 łyżeczki ziół toskańskich. Całość mieszamy dodając parmezan.
Smacznego!

[Przepis przygotowała p. Izabella]

Zainspiruj się smakami Lacjum!