Kremowe casarecce z łososiem i cukinią
Składniki:
- 300 g makaronu casarecce,
- 250 g łososia,
- 300 ml śmietanki kremówki 30 %,
- ząbek czosnku,
- pół małej cukinii,
- sól,
- pieprz,
- łyżeczka oliwy,
- szczypta parmezanu.
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy wg przepisu z opakowania. Z surowego łososia odcinamy skórę, kroimy w kostkę. Na łyżeczce oliwy podsmażamy ząbek czosnku, dodajemy pokrojoną cukinię. Cukinię dusimy ok 10 minut. Do cukinii dodajemy pokrojonego łososia , wlewamy śmietankę. Dodajemy sól, pieprz. Całość dusimy pod przykryciem ok 2 minut. Do łososia dodajemy makaron, mieszamy wszystko. Wykładamy na talerz, posypujemy parmezanem.
Buon appetito.