Bavette z mulami w białym winie
Składniki: 800 g muli, 2 szalotki, 3 ząbki czosnku, 1 szklanka białego wina wytrawnego, 3 łyżki oliwy z oliwek, 250 g makaronu, 250 g pomidorków koktajlowych, Świeża bazylia, Łyżka…
Czytaj więcej >Makaron ze szparagami i krewetkami
Składniki (na dwie porcje): 300 g makaronu Maccheroni Barilla, 500 g zielonych szparagów, 250 g średnich krewetek, 1 łyżka masła, 2 łyżki oliwy, 50 ml białego wytrawnego wina, 150 ml śmietanki…
Czytaj więcej >Kremowe casarecce z łososiem i cukinią
Składniki: 300 g makaronu casarecce, 250 g łososia, 300 ml śmietanki kremówki 30 %, ząbek czosnku, pół małej cukinii, sól, pieprz, łyżeczka oliwy, szczypta parmezanu. Sposób…
Czytaj więcej >Penne Rigate Barilla z łososiem, szpinakiem i cukinią
Składniki: 400g makaronu Penne Rigate Barilla, 300g łososia, 300g świeżych liści szpinaku, 1 cukinia, garść czarnych oliwek, ząbek czosnku, garść kaparów, połowa małej papryczki chili, 5…
Czytaj więcej >Krewetka w kokardzie
Składniki: makaron Barilla Farfalle, krewetki, pomidorki koktajlowe, czosnek, pietruszka, wino, parmezan. Sposób przygotowania: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie, al dente czyli około 10minut,…
Czytaj więcej >Makaron z krewetkami, cukinią i szafranem (Linguine gamberetti, zucchine e zafferano)
Składniki (na dwie porcje): 250 g makaronu Bavette Barilla, 250 g cukinii (użyłam mini cukinii), 3 szalotki, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka masła, 2 łyżki oliwy z oliwek, 250 g średnich krewetek, 70…
Czytaj więcej >Insalata di pasta fredda - Makaronowa sałatka z omułkami
Składniki: 250 g makaronu farfalle Barilla, 100 g pomidorów koktajlowych, pokrojonych na pół, 20 omułków ugotowanych w sosie winnym, wyjętych z muszli, 1/2 szklanki wiórków Grana Padano, 5 filecików…
Czytaj więcej >