Zgłoszenie

Tomasz

Zucchini pizzerini

Głosy:  1/1 3

Składniki na ciasto drożdżowe:
20 g drożdży
3/4 szklanki ciepłej wody
3 szklanki mąki
1 łyżka cukru
1 łyżeczka soli

Dodatki:
Sos Barilla Zucchini & Aubergine
szynka pokrojona w paski
tarty żółty ser
cukinia
papryka czerwona

Przygotowujemy rozczyn na ciasto: drożdże mieszamy z ciepłą wodą, cukrem i 2 łyżkami mąki. Odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie dodajemy sól i mąkę, zagniatamy i odstawiamy jeszcze na 10 minut. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy krążki za pomocą dużej szklani (np kufel do piwa). Krążki ciasta układamy na blaszce, smarujemy łyżeczką sosu Barilla Zuccini & Aubergine, układamy plasterek szynki, tarty ser oraz cukinię i paprykę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do maksymalnej temperatury przez ok 15 minut.