Zgłoszenie

Monika

Zakręcony Włoch.

Głosy:  1/1 10

150 g spaghetti, sól, 1 łyżeczka orzeszków piniowych , 150 g cukinii, 1 pęczek rzodkiewki , 1 2 pęczka bazylii, 1 czerwona chilli, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżeczka miodu, 1 łyżka oliwy z oliwek, 40 g parmezanu. Na suchej patelni podsmażyć orzechy. Cukinię, rzodkiewkę i chili pokroić w drobną kostkę. Drobno posiekać bazylię. Do miski wlać sok z cytryny, miód,oliwę z oliwek .Wsypać sól . Wymieszać.Dodać paprykę chili ,bazylię i rzodkiewki. Ponownie wymieszać..Ugotować i odcedzić spaghetti. Odlać 100 ml wody ze spaghetti. Spaghetti umieścić z powrotem w garnku. Odlaną wodę ze spaghetti wymieszać z cukinią i sosem . Dodać do makaronu. Wymieszać, posypać tartym serem i orzeszkami pinii.Gotowe spaghetti wykładamy na talerz.Smacznego!