Zgłoszenie

ŁUCJA

Wesoły jeż z makaronem i tuńczykiem

Głosy:  0

Składniki:
400g makaronu Barilla
5 łyżek sosu Basilico Barilla
4 łyżki oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
sałata zielona
1 gruszka
250 g pomidorów cherry
1 puszka tuńczyka
sól pieprz
1 cebula
natka pietruszki
koper włoski zielony

Szybkie danie studenckie na przyjęcie
Wykonanie:
Makaron ugotuj w osolonej wodzie wg wskazówek podanych na opakowaniu.
Cebulę obrać pokroić w kostkę. Pietruszkę umyć, otrząsnąć z wody i posiekać listki. Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić. Sałatę umyć i otrząsnąć z wody. Pomidory umyć. Czosnek rozgnieść.
Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić w niej cebulę,dodać czosnek, dodać sos Barilico Barilla, gotować na wolnym ogniu 5 minut i dodać natkę pietruszki
Makaron polać sosem i wymieszać.
Na talerzu ułożyć sałatę zieloną, wyłożyć makaron. Na środku położyć gruszkę i powbijać pomidory. Pyszczek jeża zrobić z tuńczyka
Smacznego i przyjemnej zabawy.