Zgłoszenie

Elżbieta

Trójkolorowy makaron z mieszanką wiosenno-letnich warzyw !

Głosy:  1/1 934

Potrzebujemy: jedną dużą białą cebulę, 2 średnie marchewki, ok. 25 dag selera naciowego, 2 ząbki czosnku, 20 dag szpinaku, oliwa z oliwek, 2-3 łyżki dobrej śmietany 18%, świeży szczypior do dekoracji oraz makaron Tri-color rotini od Barilli. Przygotowanie: makaron gotujemy al dente. Na rozgrzanej na patelni oliwie z oliwek podsmażamy przez 5-7 minut wcześniej pokrojone w niewielką kostkę warzywa: cebulę, marchew, seler oraz czosnek. Na koniec dodajemy do tego 2-3 łyżki śmietany 18% (w zależności jak gęste danie chcemy uzyskać). W osobnym garnku gotujemy przez 3-5 minut liście szpinaku i odcedzamy. Podanie: na talerz wykładamy porcję trójkolorowego makaronu (makaron ze szpinakiem i pomidorami dodatkowo wzbogaci to danie), makaron zalewamy sosem, przyozdabiamy ugotowanymi liśćmi szpinaku, a na koniec dekorujemy strąkami szczypioru. Buon appetito !!