Zgłoszenie

Anna

Tagliatelle z botwinką i fenkułem

Głosy:  1/1 2

Składniki:
500 g Collezione Tagliatelle Alluovo Bolognesi
dwa pęczki botwinki z buraczkami
1 fenkuł
4 ząbki czosnku
sok z limonki
4 łyżki octu balsamicznego
2 łyżki miodu
3 łyżki masła klarowanego
1/4 szklanki białego wina wytrawnego
świeża bazylia
ricotta
czerwony pieprz
Sposób przyrządzania:
Tagliatelle ugotować według przepisu na opakowaniu. Fenkuł pokroić w plasterki i zalać sokiem z limonki. Buraczki umyć, pokroić w plasterki i smażyć na maśle ok. 5 min mieszając. Dodać czosnek drobno pokrojony oraz ocet balsamiczny, wino, miód i fenkuł wraz z sokiem z limonki. Redukujemy sos, ok 4 min i dodajemy botwinkę. Smażymy ok. 3 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem. Tagliatelle mieszamy z sosem na patelni. Podajemy ze świeżą bazylią i ricottą.