Zgłoszenie

Aleksandra

Tagliatelle jajeczne z anchois – porcja dla 3 osób

Głosy:  1/1 3

Barilla Tagliatelle jajeczne 250g
100 g anchois, odsądzonych i drobno pokrojonych
130 g masła
30 g startego sera Grana Padano
3 średnie drobno posiekane cebule
4 ząbki czosnku
pęczek natki pietruszki
pół drobno pokrojonej papryczki chilli
3 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki wody
100 ml wody od gotowania makaronu

Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. W garnku rozpuścić masło z oliwą. Dodać cebulę, chilli, wodę i gotować około 12 minut. Dodać anchois, czosnek i gotować kolejne 12 minut. Dodać wodę z gotowania makaronu. Na koniec dodać ugotowany makaron, posiekaną natkę pietruszki i starty ser. Smacznego