Zgłoszenie

Anna

Tagliatelle all’uovo z kurkami, bobem i grillowanym łososiem

Głosy:  1/1 2

Składniki na danie dla 2 osób:

makaron Barilla tagliatelle all’uovo
100 g bobu
150 g kurek
200 g świeżego łososia
pół szklanki śmietany 32%
2 ząbki czosnku
1/4 cebuli
łyżka masła
rozmaryn
cytryna
pieprz
sól

1. Ugotować makaron według instrukcji podanej na opakowaniu.
2. W lekko osolonej wodzie ugotować bób.
3. Na patelni rozgrzać 1 łyżki masła, wrzucić pokroją w kostkę cebulę i drobno posiekany czosnek, delikatnie zeszklić.
4. Dodać kurki, smażyć około 2 minuty, po czym dodać bób (wcześniej ugotowany i obrany) i smażyć jeszcze około 1 minutę.
5. Dolać śmietankę, dusić aż lekko się zredukuje i na końcu dodać rozmaryn.
6. Na patelni grillowej, zgrillować łososia
7. Makaron i łososia przełożyć na jeden talerz, podawać z plasterkiem cytryny.