Zgłoszenie

Aleksandra

Spahletti a’la Ola

Głosy:  0

Sos: na oliwie z oliwek (1-2 łyżki) zrumienić czosnek, następnie dodac 1-2 cebule i paprykę pokrojone w kosteczkę, poddusić wszystko około 5 min, dodac pokrojonego w kosteczkę pomidora malinowego i pół zielonej cukinii pokrojonej w plasterki, poddusić. Po ok. 5 min. dodać szklankę passaty pomidorowej z czosnkiem, przyprawić (sol, pieprz, w wersji na ostro jeszcze chilli). Pogotować jeszcze trochę, dodać zwiórkowany ser mozzarella, pogotować 2 minuty
W wersji dla lubiących mięso na samym koncu do sosu dodaję kawałki kurczaka upiecznego na patelni grillowej, a dla tych od niego stroniących podprażone pestki dyni lub słonecznika oraz konicznie posiekaną natkę pietruszki.
Makaron Barilla (Spaghetti) gotuję aldente, mieszam z sosem.
Bon appetit!