Zgłoszenie

Aleksandra

Spaghetti z tuńczykiem i ciecierzycą w sosie warzywnym

10 tyg 2017
Głosy:  0

Porcja dla 3 osób
2 ząbki czosnku przecisnąć przez praskę i podsmażyć na dużej patelni na 2 łyżkach oliwy.
5 średnich pieczarek umyć i pokroić w plasterki, dodać do smażenia.
1 małą cukinię umyć i pokroić w długie i cienkie plasterki, dodać do smażenia.
10 suszonych pomidorów pokroić w kostkę i dodać do smażenia.
Około 120g tuńczyka w sosie własnym dodać do smażonych warzyw.
Około 100g ugotowanej ciecierzycy (może być z puszki lub słoika) także dodać do warzyw i tuńczyka.
300ml przecieru pomidorowego i 100ml wody zalać zawartość patelni.
Doprawić pieprzem, solą himalajską i oregano.
Na koniec dodać drobne kawałki mozzarelli.
300g makaronu spaghetti ugotować al dente w osolonej wodzie.
Makaron podawać z przygotowanym sosem.
Smacznego!