Zgłoszenie
Składniki:
								makaron Barilla Bavette nr.13 lub inny
								1 papryka czerwona
								1 papryka zielona lub żółta
								1 średniej wielkości cebula
								2 małe pomidory
								ząbek czosnku
								15dkg mięsa mielonego
								łyżka ketchupu
								oliwa z oliwek
								pół łyżeczki cynamonu
								odrobina imbiru
								kolendra
								szczypiorek
								sól i pieprz
1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Przez około 30min pieczemy wydrążone papryki,
								pomidory, oraz cebulę. Po wyjęciu z piekarnika warzywa blendujemy z ząbkiem czosnku,
								oliwą z oliwek, a następnie doprawiamy solą oraz pieprzem.
								2. mięso mielone mieszamy z łyżką ketchupu, imbirem, cynamonem, kolendrą oraz doprawiamy
								solą i pieprzem do smaku. Formujemy małe kulki które smażymy na rozgrzanej
								patelni.
								3. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Ugotowany makaron polewamy sosem, dodajemy mięsne kuleczki a całość posypujemy
								szczypiorkiem.
								Bon appetit!