Zgłoszenie

Joanna

Spaghetti z sosem dyniowym i klopsikami kalafiorowymi

Głosy:  0

Składniki:
Makaron spaghetti Barilla
100 g dyni
1 mały kalafior
100 g parmezanu
3-4 ząbki czosnku
cebula
garść bazylii
1 jajko
bułka tarta
sól i pieprz

Wykonanie:
Kalafiora gotujemy. Studzimy i rozgniatamy widelcem. Dodajemy starty parmezan ( lub żółty ser) poszatkowaną bazylię, jajko i bułkę tartą. Wyrabiamy pulpeciki i smażymy na oleju. Dynię kroimy w kostkę i pieczemy do miękkości i miksujemy. Cebulę i czosnek drobno kroimy i podsmażamy. Dodajemy krem z dyni i podsmażamy. Makaron ugotowany al dente mieszamy z sosem z dyni, dodajemy pulpeciki. Posypujemy parmezanem i listkami bazylii.
Smacznego!