Zgłoszenie

Małgorzata

Spaghetti z pesto rosso i pieczonym indykiem

Głosy:  1/1 3

1. Pierś z indyka przyprawić ziołami (bazylią, majerankiem, pieprzem ziołowym, papryką ostrą) i odrobiną soli, skropić oliwą i piec w 180°C przez 30-40 minut.
2. Ugotować makaron Barilla al dente w osolonej wodzie z dodatkiem kilku listków świeżej bazylii.
3. Pokroić drobno cebulkę i zeszklić na oliwię z oliwek.
4. Ugotowany makaron wymieszać z cebulką i dodać pesto rosso Barilla, dusić na małym ogniu ciągle mieszając.
5. Pierś z indyka pokroić w plastry, jeżeli jest sucha – skropić oliwą z oliwek.
6. Pokroić oliwki i ser feta (może być sałatkowy).
7. Ułożyć makaron na talerzu, na wierzchu ułożyć mięso i posypać oliwkami i serem.
8. Udekorować świeżymi listkami bazylii.
Smacznego!