Zgłoszenie

Adrian

Spaghetti z czosnkiem

Głosy:  1/1 1

Makaron spaghetti Barilla
100 g masła
4 ząbki czosnku
Pomidory w puszce pokrojone
ok. 50 ml oliwy z oliwek
świeża bazylia

To danie jest proste i szybko można je przygotować a zaczynamy od sosu. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy drobno pokrojony czosnek. Powinien się tylko zeszklić. Następnie dodajemy pomidory z puszki i solimy do smaku. Bazylię dodajemy na samym końcu, tak żeby zachowała świeżość. Pora na gwiazdę tego dania czyli makaron. Gotujemy go w osolonej wodzie zgodnie z zaleceniem na opakowaniu pamiętając aby wrzucić go dopiero wtedy gdy woda zacznie się gotować. Odcedzamy, nie płuczemy tylko od razu łączymy z sosem. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Smacznego!