Zgłoszenie

Danuta

Spaghetti w towarzystwie pieczonych buraczków

Głosy:  0

Składniki:
Spaghetti Barilla nr 5
młode buraczki 0,5 kg
szynka 0,5 kg
cebula szalotka 4 szt
sok z limonki
łyżka miodu
orzeszki pistacjowe
sól
pieprz
oliwa z oliwek
rozmaryn

Buraczki i cebulkę pieczemy w piekarniku w temp. 200 stopni ok. 30 minut. Szynkę kroimy na plastry, lekko rozbijamy i tłuczkiem i solimy. Smażymy na oliwie z dodatkiem rozmarynu. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowany wrzucamy na chwilę na patelnię, gdzie smażyły się kotlety. Mieszamy, aby makaron nabrał smaku pieczeni. Z soku z limonki, miodu i oliwy robimy sos. Polewamy upieczone buraczki, posypujemy orzeszkami pistacjowymi.