Zgłoszenie

Wojciech

Spaghetti sycylijskie

Głosy:  1/1 2

2 cebule kroimy w kostkę, 4 ząbki czosnku posiekać podsmażyć na patelni z odrobiną oleju . Bakłażana pokroić w talarki ( posolić żeby wyszła goryczka) , połowę pokroić w kostkę i dodać do cebuli i czosnku podsmażyć. Dodajemy przecier w kartonie o,5 l. lub świeże pomidory nieco cukru , ćwierć kostki masła ( przyprawy sól,pieprz ,zioła prowansalskie szczypta cary ) . Makaron gotujemy al dente i dodajemy do sosu. Resztę talarków bakłażana obtaczamy w mące następnie w jajku na koniec w bułce tartej i smażymy na patelni z dwóch stron na oleju. Makaron wykładamy na talerz dodajemy pokrojona fetę w kostkę na wierzch talarki usmażonego bakłażana posypujemy świeżą bazylią . Smacznego Moje popisowe danie dla żony.