Zgłoszenie

Paweł

Spaghetti studenta !

Głosy:  1/1 7

Składniki:

500 g mięsa mielonego z indyka
500 g przecieru pomidorowego
250 g makaronu spaghetti

Przyprawy:

sól
pieprz
papryka słodka

Czas przygotowania: około 20 min

Wstawiamy wodę na makaron. Gotującą się wodę solimy i wkładamy makaron na spaghetti. (Gotujemy 8 min)
W tym samym czasie, nagrzewamy patelnię i wrzucamy na nią mięso mielone z indyka. Solimy, pieprzymy i posypujemy słodką papryką. Całość mieszamy i zostawiamy pod pokrywką by mięso doszło.
Gdy mięso będzie gotowe, dolewamy przecieru pomidorowego i możemy dodać szczyptę oregano i bazylii. Zostawiamy pod przykryciem jeszcze na 2-3 min.

Sposób podania:

1) układamy makaron na talerzu, polewamy sosem, dekorujemy liściem bazylii i podajemy 🙂
2) ugotowany makaron dorzucamy do sosu i mieszamy tak, by cały był pokryty sosem i zostawiamy na 2-3 min
w tym czasie makaron wchłonie sos i powstanie pyszna smaczna potrawka 😉

Danie proste, szybkie, tanie a przede wszystkim smaczne !!!