Zgłoszenie
Składniki:
500 g mięsa mielonego z indyka
500 g przecieru pomidorowego
250 g makaronu spaghetti
Przyprawy:
sól
pieprz
papryka słodka
Czas przygotowania: około 20 min
Wstawiamy wodę na makaron. Gotującą się wodę solimy i wkładamy makaron na spaghetti.
(Gotujemy 8 min)
W tym samym czasie, nagrzewamy patelnię i wrzucamy na nią mięso mielone z indyka.
Solimy, pieprzymy i posypujemy słodką papryką. Całość mieszamy i zostawiamy pod pokrywką
by mięso doszło.
Gdy mięso będzie gotowe, dolewamy przecieru pomidorowego i możemy dodać szczyptę oregano
i bazylii. Zostawiamy pod przykryciem jeszcze na 2-3 min.
Sposób podania:
1) układamy makaron na talerzu, polewamy sosem, dekorujemy liściem bazylii i podajemy
🙂
2) ugotowany makaron dorzucamy do sosu i mieszamy tak, by cały był pokryty sosem i
zostawiamy na 2-3 min
w tym czasie makaron wchłonie sos i powstanie pyszna smaczna potrawka 😉
Danie proste, szybkie, tanie a przede wszystkim smaczne !!!