Zgłoszenie

Wanda

Spaghetti Italinano inaczej

Głosy:  0

Spaghetti Italiano z ciecierzycą

Składniki:
2 porcje makaronu Barinna spaghetti
8 kawałków suszonych pomidorów w oleju
2 łyżki sosu pomidorowego Barilla Arrabbiata
2 łyżki śmietany 30%
1 łyżka oliwy z oliwek
2 łyżki tartego parmezanu
1 ząbek czosnku
1 papryczka chili
1 łyżeczka cukru trzcinowego
2 łyżki kapar
1 cebule szalotki
1 szczypta soli
1 szczypta pieprzu
1 szczypta cynamonu
1 op. Włoskie paluchy chlebowe z oliwą z oliwek Tesco

Makaron ugotować al dente. Szalotkę drobno posiekać i udusić na oliwie z masłem oraz łyżeczką cukru trzcinowego, dodać pokrojone suszone pomidory oraz ciecierzycę. Pastę pomidorową wymieszać ze śmietanką i odrobiną wody, a następnie dodać do przysmażonych składników. Doprawić posiekaną papryczką chili, rozgniecionym czosnkiem, solą, pieprzem, cynamonem oraz parmezanem. Sos dusić pod przykryciem jeszcze 5 min. Makaron polać sosem i posypać kaparami. Podawać z Włoskimi paluchami chlebowymi. Smacznego!