Zgłoszenie

Urszula

Spaghetti carrotto-pomidoro

Głosy:  1/1 1

Makaron Barilla Spaghetti 350g
Cebula 2 sztuki ok 150g
Marchew 1 sztuka ok 150g
Czosnek 2 ząbki ok 10g
Mięso wołowe ok 300g
Oliwa z oliwek ok 3 łyżki
Koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
Passata ziołowa 500ml

Marchew obrać, cebulę posiekać i wszystko dusić pod przykryciem na oliwie do miękkości z solą. Odstawic z gazu.
Mięso doprawić bazylią, oregano, majerankiem, solą, pieprzem, papryką słodką- jak lubisz i odstaw na ok pół godziny do lodówki.
Nastepnie mięso smażyć, dusić na rozgrzanej oliwie do miękkości. Dodać 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego i smażyć chwilę.
Połączyć z duszonymi warzywami i passata. Na koniec można doprawić ziolami, solą, pieprzem i podkręcić smak odrobiną cukru.

Smacznego!