Zgłoszenie

Maryna

Spaghetti Bolognese

Głosy:  1/1 2

SPAGHETTI BOLOGNESE – składniki:
mięso mielone wieprzowe 0.5 kg.
cebula biała 1 szt.
czosnek 3 ząbki
oliwa z oliwek 2 łyżki
przyprawa do mięsa mielonego 2 łyżki
pieprz mielony 1/3 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
majeranek suszony 1 łyżka
bazylia otarta 1 łyżka
ketchup łagodny 1/2 szkl.
przecier pomidorowy 1/2 słoiczka
woda 1/2 szkl.
papryka słodka mielona 1 łyżka
Dodatkowo:
makaron do spaghetti 1 opakowanie
SPAGHETTI BOLOGNESE – sposób przygotowania:Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Na patelni podgrzać oliwę, posolić i wrzucić cebulę wraz z czosnkiem. Lekko podsmażyć. Dodać przyprawione mięso papryką, solą, przyprawą do mięsa mielonego, majerankiem. Podsmażyć. Zalać wodą. Gotować ok. 10 min. Dodać przecier, ketchup. Gotować na małym ogniu. Dodać bazylie, pieprz. Wymieszać. Gotować kilkanaście minut. Makaron ugotować według opakowania. Odcedzić. Nałożyć na talerz i polać sosem bolognese.