Zgłoszenie

KATARZYNA

SPAGHETTI BOLOGNESE

10 tyg 2017
Głosy:  0

POTRZEBNE SKŁADNIKI :
PORCJA DLA 8 OSÓB:
MAKARON BARILLA SPAGHETTI 500 G
1 CEBULA
6 ZĄBKÓW CZOSNKU
ŚWIEŻY ROZMARYN I BAZYLIA
1 KG MIĘSA MIELONEGO
2 PUSZKI POMIDORÓW BEZ SKÓRKI
1 SZKLANKA CZERWONEGO WINA
SÓL , PIEPRZ

1.Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucamy 1 cebule pokrojoną w drobna kostkę – smażymy na złocisty kolor. Następnie dodajemy 6 ząbków czosnku ( uprzednio zmieżdżonego)
2. Dodajemy mięso mielone 1 kg i parę gałązek świeżego rozmarynu.
3. Wszystko smażymy na wolnym ogniu.
4.Na mięso wlewamy szklankę wina czerwonego. (po wlaniu czekamy aż wszystko odparuje a mięso będzie już gotowe i miękkie)
5. Dodajemy 2 puszki pomidorów bez skórki. smażymy dalej.
6. Przyprawiamy solą , pieprzem , bazylią
7. Gotujemy makaron Barilla Spaghetti 500 g w osolonej wodzie z 1 łyżką oleju przez 8 -9 minut
Teraz możemy nakładać makaron na talerz , a następnie polać przygotowanym sosem i udekorować świeżą bazylią .
SMACZNEGO