Zgłoszenie

Katarzyna

Spaghetti Barilla bolognese

Głosy:  0

1,5 kg mięsa wołowego (z udźca) mielę w maszynce do mielenia mięsa, przesmażam na małej ilości oliwy z oliwek, gdy mięso ściemnieje dodaję pokrojony cienko w paski czosnek, podduszoną cebulę na maśle- cebula drobno pokrojona w kosteczkę. Duszę mięso, uzupełniam wodę, dodaję pokrojone drobno suchą papryczkę chili, dodaję trochę whisky, gdy mięso będzie miękkie dodaję sos pomidorowy. Sos robię na bazie passaty pomidorowej bądź pokrojonych pomidorów, wlanej na rozgrzaną oliwę z oliwek z czosnkiem, gdy odparuje dodaję przyprawy: świeży pieprz, świeże oregano i bazylię. Łączę sos z mięsem i gotuję na wolnym ogniu. Na koniec podaję wraz z ugotowanym, świeżym makaronem Barilla. Jak ktoś lubi można posypać startym parmezanem