Zgłoszenie

Kinga

Spagetti z warzywami, orzechami i serem Parmigiano Reggiano

Głosy:  1/1 1

1 słoik pomidorów w zalewie
kapary
czarne oliwki
4 ząbki czosnku
2 czerwone cebule
jedna cukinia pokrojona w drobna kostkę
pokruszone orzechy nerkowca
ser Parmigiano Reggano do posypania
rukola i pomidorki koktajlowe

Pokrojona cebule i posiekany czosnek podsmażyć na oliwie z pomidorów. Dodać pokrojone w paski pomidory suszone, kapary i pokruszone orzechu nerkowca. Na koniec dodać pokrojoną cukinie i po krótkim jej smażeniu do całości dodać makaron. Wszystko razem chwile podsmażyć i dodać dwie garści rukoli. Wymieszać nałożyć na talerz posypać serem i udekorować pomidorami koktajlowymi.
Szybkie i łatwe danie dla zapracowanych, a mój mąż mawia że śmieciowy makaron jest zawsze najlepszy.