Zgłoszenie

Adrian

Sezonowe owoce z makaronem i śmietaną…w nowej odsłonie!

Głosy:  0

Makaron Barilla gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. W międzyczasie dokładnie myjemy zebrane wcześniej owoce (w tej wersji użyłem sezonowych owoców – truskaweczek i czereśnie prosto z działki). Makaron układamy wedle gustu lub mojej propozycji ze zdjęcia. Układamy truskaweczki przekrojone na pół i w kostkę. Lekko posypujemy cukrem. Obok makaronu formujemy delikatny szlaczek – również z cukru (dla słodyczożerców 😉 ). Z makaronu formujemy gniazdo, do środka wkładamy śmietanę. Dookoła kładziemy owoce (w moim wypadku są to czereśnie).

Przepis jest prosty, można go dowolnie modyfikować. A cały sekret tkwi w tym, że danie jest podróżą w przeszłość, bo przypomina dzieciństwo. Od razu przychodzą wspomnienia z przedszkola lub wakacji na wsi, gdzie jadło się makaronik ze śmietanką i owocami 😉

Moje dzieci go uwielbiają! Ja go uwielbiam! Spróbuj i ty!