Zgłoszenie

Karol

Sernikowe pene z nerkowców

Głosy:  1/1 1

– 300 g makaron Barilla Penne,
– 75 g orzechy nerkowca,
– 10 g cukier waniliowy/wanilinowy,
-1 łyżeczka soku z cytryny,
– 2 łyżeczki miodu,
– 300 świeże owoce (truskawki/ maliny),
– 30 g gorzkiej czekolady.

Sposób przygotowania:
1. Orzechy zalać ½ szklanki wrzątku, dodać cukier waniliowy, wymieszać i odstawić na bok.
2. W tym czasie ugotować makaron al’dente. Odcedzić i przełożyć do miski.
3. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
4. Do orzechów dodać miód i sok z cytryny. Całość zblendować aż powstanie kremowy sos.
5. Sos przelać do makaronu i dokładnie wymieszać. Dodać świeże owoce
6. Całość polać czekoladą
Smacznego!