Zgłoszenie

Małgorzata

Rigatoni z cytryną, chilli i melisą

Głosy:  1/1 52

1 opakowanie makaronu rigatoni Barilla
Skórka otarta z 2 cytryn
Sok z 1 cytryny
1 garść posiekanej melisy
1-2 papryczki chilli
4 łyżki masła
½ szklanki startego parmezanu
Oliwa z oliwek
Sól, pieprz

Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniem producenta makaronu Barilla.
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy na nie posiekane drobno papryczki skórki – przesmażamy przez 1 minutę. Dodajemy skórkę z cytryny, ugotowany makaron, posiekaną melisę mieszamy. Makaron doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem, posypujemy ½ parmezanu i skrapiamy odrobiną oliwy z oliwek – mieszamy raz jeszcze.
Makaron posypujemy parmezanem i serwujemy.

Smacznego!