Zgłoszenie

Magdalena

POLĘDWICZKI Z KURCZAKA Z ZIELONYMI SZPARAGAMI I ZIELONYM GROSZKIEM Z MAKARONEM BEZGLUTENOWYM TORTIGLIONI

Głosy:  1/1 255

Składniki:
– 100 g makaronu bezglutenowego tortiglioni
– 200 g polędwiczek z kurczaka
– 250 g zielonych szparagów
– 100 g zielonego groszku
– 2 łodygi selera naciowego
– 1 cebula
– 1 łyżka masła
– 70 g śmietanki 30%
– sól
– pieprz
– kminek

Składniki dla 2 osób
Czas wykonania 30 minut

Masło rozpuszczamy w rondelku i podsmażamy na nim cebulę pokrojoną w piórka. Selera naciowego kroimy na drobne kawałki i dodajemy do cebuli. Polędwiczki z kurczaka kroimy na grubsze paski, wrzucamy do rondelka i podsmażamy. Przyprawiamy. Następnie dodajemy groszek, śmietankę. Szparagi myjemy i odrywamy zdrewniałe końcówki, resztę kroimy na kawałki i dorzucamy do kurczaka. Główki wrzucamy na końcu jak już wszystko mamy gotowe ponieważ smażą się najkrócej.

W między czasie gotujemy makaron w osolonej wodzie. Makaron odcedzamy i dodajemy do kurczaka i warzyw, mieszamy i podajemy.

Smacznego! 🙂