Zgłoszenie

Jakub

Placuszki z cukinii pod sosem arrabbiata

Głosy:  1/1 7

Składniki:
1 nie duża cukinia
1 mała cebula
1 marchewka
1 jajko
1 łyżka mąki (dosypać wedle uznania)
ząbek czosnku (wedle uznania)
1 papryczka chili (wedle uznania)
olej do smażenia
sól, pieprz (do smaku)
kilka gałązek natki pietruszki
Przepis:
Na drobnej tarce ścieramy cukinię, cebulę, marchew, czosnek. Do startych warzyw dodajemy jajko, mąkę, przyprawy i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko razem mieszamy na gładką masę. Na rozgrzaną patelnię wykładamy niewielkie ilości masy formując małe placuszki. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Gorące placuszki wykładamy na talerz i polewamy gotowym sosem arrabbiata.
Błyskawiczne i smaczne danie.