Zgłoszenie

Maniek

Pijane Farfalle

Głosy:  1/1 5

Składniki:

-Makaron farfalle Barilla
-Łyżka masła
-Cebula
-Cukinia
-Pierś z kurczaka
-Chilli w proszku
-Świeże listki bazylii
-Szklanka whisky

Przygotowanie:
Na roztopionym maśle podsmaż na złoto pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy będzie miała złoty kolor, wrzuć pokrojona w cieniutkie plasterki pierś z kurczaka, cukinię i całość zalej szklanka whisky. Gotuj sos pod przykryciem na niewielkim ogniu przez 10 minut, aż mięso będzie białe.
W międzyczasie ugotuj makaron Farfalle zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zachowując pół szklanki wody.
Makaron wymieszaj z sosem i pozostawioną resztą wody z gotowania makaronu.
Na koniec wsyp pół łyżeczki chilli, posiekane listki świeżej bazylii i dopraw solą do smaku.

Enjoy! 🙂