Zgłoszenie

Magda

Peperonata Casarecce z kotletem cielęcym

Głosy:  1/1 21

Składniki:
3 czerwone papryki
1 posiekana cebula
pieprz, sól, chilli do smaku
gałązka rozmarynu
1 kotlet cielęcy z kością
oliwa z oliwek
150g makaronu Casarecce Siciliane

Wykonanie:
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i potnij w paseczki. Cebulę podsmaż na rozgrzanej patelni, dodaj do niej posiekana paprykę, oraz liście rozmarynu. Całość duś pod przykryciem.
Zagotuj osoloną wodę w garnku, wrzuć makaron i gotuj przez 9 minut.
Na rozgrzanej patelni usmaż kotlet cięlecy (przyprawy wg uznania, ja zrobiłam prostą marynate z oliwy truflowej)
Przygotowany makaron połącz z uduszoną papryką, dopraw solą, pieprzem oraz szczyptą chilli do smaku.
Gotowe!
Życzę smacznego!