Zgłoszenie
Składniki:
3 czerwone papryki
1 posiekana cebula
pieprz, sól, chilli do smaku
gałązka rozmarynu
1 kotlet cielęcy z kością
oliwa z oliwek
150g makaronu Casarecce Siciliane
Wykonanie:
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i potnij w paseczki. Cebulę podsmaż na rozgrzanej
patelni, dodaj do niej posiekana paprykę, oraz liście rozmarynu. Całość duś pod
przykryciem.
Zagotuj osoloną wodę w garnku, wrzuć makaron i gotuj przez 9 minut.
Na rozgrzanej patelni usmaż kotlet cięlecy (przyprawy wg uznania, ja zrobiłam prostą
marynate z oliwy truflowej)
Przygotowany makaron połącz z uduszoną papryką, dopraw solą, pieprzem oraz szczyptą
chilli do smaku.
Gotowe!
Życzę smacznego!