Zgłoszenie

Katarzyna

Penne z sosem śmietanowo – grzybowym z pieczoną polędwiczką

Głosy:  1/1 2

Umytą, natartą oliwą polędwiczkę ułóż w naczyniu żaroodpornym wraz z pomidorami, czerwoną papryką, cebulą, 3 ząbkami czosnku i jabłkiem pokrojonym w cząstki. Przypraw solą i pieprzem, zapiekaj pod przykryciem w piekarniku 30 minut, następnie w celu zrumienia bez przykrycia przez 20 minut.

Podczas pieczenia mięsa przygotuj pieczarki i grzyby leśne osolone podduś z cebulką na maśle po zredukowaniu płynu dodaj śmietanę słodką, łyżkę masła oraz na koniec śmietanę ukwaszoną.

Pod koniec pieczenia mięsa ugotuj włoski makaron barilla, ułóż na talerzu, polej sosem dodaj pokrojoną w talarki polędwiczkę, wykończ danie startym parmezanem

Smacznego!