Zgłoszenie

Małgorzata

Penne z cukinią

Głosy:  0

Penne z cukinią
300 g makaronu penne
1 łyżka oliwy
2 średnie cukinie starte na tarce
2 ząbki czosnku pokrojone w drobną kostkę
8 plastrów chorizo
160 ml śmietany 18%
4 łyżki posiekanej świeżej mięty
skórka otarta z jednej cytryny
sok z jednej cytryny
50 g startego parmezanu

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na rozgrzaną patelnię z oliwą włóż czosnek, cukinię i chorizo. Smaż na średnim ogniu przez 6 – 8 minut. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj śmietanę, sok z cytryny i potrzymaj na ogniu przez minutę. Zdejmij z ognia. Wymieszaj z miętą, skórką z cytryny i parmezanem. Dodaj makaron i podawaj na ciepło!