Zgłoszenie

Julia

Penne Rigate Barilla z łososiem, szpinakiem i cukinią

Głosy:  1/1 326

400g makaronu Penne Rigate Barilla
300g łososia
300g świeżych liści szpinaku
1 cukinia
garść czarnych oliwek
ząbek czosnku
garść kaparów
połowa małej papryczki chili
5 łyżek oliwy z oliwek
sól dla smaku

1. W dużym garnku gotujemy posoloną wodę na makaron. Na patelni grillowej smażymy łososia. Na drugą patelnię wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy posiekany czosnek. Po minucie dodajemy liście szpinaku, pokrojoną w małe słupki cukinię oraz kapary, czarne oliwki i smażymy na małym ogniu.
2. Do gotującej się wody wkładamy makaron Barilla. Po ugotowaniu, makaron „al dente” odcedzamy i wykładamy na miskę. Dodajemy do tego składniki z patelni ze szpinakiem i dokładnie mieszamy.
3. Kroimy łososia na małe kawałki i wrzucamy do miski z makaronem. Na koniec dodajemy drobno posiekaną papryczkę chili.

Smacznego!