Zgłoszenie

Joanna

pasta z pesto i warzywami

Głosy:  1/1 22

Danie dla dwóch osób:
Makaron Bucatini Barilla 170g
Pesto Barilla – pół słoiczka
1 mała cukinia
10 dużych oliwek
10 pomidorków koktajlowych
listki bazylii do ozdoby
sól
oliwa z oliwek
parmezan tarty

Gotujemy makaron w osolonej wodzie *( ma być słona jak morze 😉
obieramy cukinię i krótko podsmażamy na rozgrzanej patelni z oliwką z oliwek – ma być al dente
do cukinii dodajemy na 1 minutę pokrojone pomidorki koktajlowej.
Do ugotowanego makaronu dodajemy pół słoika pesto firmy Barilla, cukinie z pomidorkami i oliwki, dokładnie mieszamy, by sos pokrył cały makaron.
Wykładamy na talerze, posypujemy parmezanem i ozdabiamy listkami bazylii.
Całość robi się tyle ile gotuje makaron, szybko i smacznie.
Bon appetit.