Zgłoszenie

Adam

Pasta penne po tajsku

Głosy:  1/1 1

100 g wołowiny najlepiej polędwica
100 g makaronu penne
1 jako
Chilli,czosnek
Olej 20 ml
Por 1 szt
Brokuł 50 g
Pak choi 1 szt duży
Groszek śnieżny ok 10 szt
Bazylia
Mięta
Kolendra
Limonka
Sezam biały 10 g
Sos ostrygowy
Sos sojowy ciemny
Fish sos
Wołowinę oczyścić z błon pokroić drobno.wszystkie warzywa rozdrobnić najlepiej na długie paski jajko wybić do miski dodać do niego rozdrobnione chilli i czosnek. Olej wylać na patelnię rozgrzać intensywnie. Wrzucamy jajko które trzeba napowietrzyć następnie wszystkie warzywa wszystko przesmażamy następnie mięso wszystkie sosy podsmażamy wszystko razem około 5 min na sam koniec świeże zioła doprawiamy solą pieprzem i cukrem do smaku dekorujemy sezamem i limonka. Smacznego!