Zgłoszenie

Maya M.

Paloma

Głosy:  1/1 2

0,75 szklanki włoskiej mieszanki brązowego ryżu pełnoziarnistego i kaszy gryczanej, bulgur z pszenicy oraz jaglanej
0,5 małej kapusty
500 g wołowiny
duża cebula
2-3 ząbki czosnku
2 jajka
3 łyżki oliwy
0,5 l sosu pomidorowego typu passata
kilka płatów makaronu lasagne
ser dojrzewający
przyprawy: sól, pieprz, kumin, chilli, ulubione zioła
Przygotowanie:
Ugotować ryż i kasze oraz drobno pokrojoną kapustę. Zblendować wołowinę. Podsmażyć na oleju pokrojoną cebulę i czosnek. Wszystkie produkty przesmażone wymieszać, dodać jajka i przyprawy. Formować owalne kotlety i smażyć na oliwie. Przełożyć do naczynia żaroodpornego wyłożonego płatami makaronu lasagne. Polać sosem pomidorowym typu passata. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza ok. 30 min. Pod koniec pieczenia posypać obficie serem.
Smacznego!