Zgłoszenie

Ania

Maślane spaghetti marchewkowo- cukiniowe z ciecierzycą…

Głosy:  1/1 5

Składniki:

2 duże marchewki
1 duża cebula
2 małe cukinie
2 łyżki masła klarowanego
1/2 opakowania spaghetti Barilla
ciecierzyca w puszce
sól
pieprz
olej

Wykonanie:

Marchew umyć, obrać, pociąć obieraczką do warzyw na cieniutkie wstążeczki.
Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, zeszklić na odrobinie oleju. Dodać obrany, posiekany drobno czosnek.
Do zeszklonej cebuli dodać masło i marchew. Dusić na wolnym ogniu mieszając.
Cukinię umyć, i również pociąć obieraczką do warzyw na cieniutkie wstążeczki.
Do podduszonej marchewki dodać cukinię, dusić do miękkości.
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Ugotowany dodać do warzyw na patelnię i delikatnie przesmażyć wszystko razem. Przyprawić.
Podawać z dodatkiem konserwowej ciecierzycy.