Zgłoszenie

Justyna

Makaronowe muffiny ze szpinakiem

Głosy:  1/1 23

Składniki na 16 muffinek:
1/2 opakowania makaronu spaghetti n.5 Barilla
1 opakowanie mrożonego szpinaku (450 g)
16 plastrów szynki parmeńskiej
100 g sera z niebieską pleśnią
3 jajka
16 pomidorków koktajlowych
2 ząbki czosnku
sól, pieprz

Makaron Barilla gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Szpinak podsmażamy z posiekanym czosnkiem i odparowujemy wodę. Ser kroimy w kostkę i dodajemy do szpinaku. Podgrzewamy aż do rozpuszczenia sera i studzimy.
Jajka wbijamy do miski, rozmącamy i doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy z makaronem i sosem serowym.
Formę na muffinki wykładamy szynką parmeńską a następnie uzupełniamy masą makaronową. Na wierzch każdego muffina wciskamy pomidorka koktajlowego. Pieczemy ok 20 minut w temperaturze 180 stopni.