Zgłoszenie

Wioleta

Makaronowe babeczki Barilla

Głosy:  1/1 3

Składniki :
– 30 dag makaronu spaghetti Barilla
– 15 dag masła
– 1/2 szkl. płatków migdałowych
– 15 dag miodu
– pół szkl. wody
– 1/2 szkl. jagód
– sok z połowy cytryny
– garść porzeczek
– listki mięty

Przygotowanie:
1.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, wymieszać z masłem i połową płatków migdałowych.
2.Wypełnić foremki do muffinów makaronem i piec 40 min.w temp 170*.
3.Z miodu,wody,cukru,jagód i soku z cytryny przygotować syrop.Gniazdka makaronu wyłożyć na talerz polać syropem i posypać podprażonymi płatkami migdałów oraz porzeczkami i jagodami.Zetrzeć sparzoną skórkę z cytryny posypać babeczki makaronowe ozdobić listkami mięty.