Zgłoszenie

Maria

Makaronowa pizza z patelni

Głosy:  1/1 2

Składniki na „ciasto”:
150 g makaronu Barilla Spaghetti n. 5
2 jajka
przyprawy: sól, czosnek granulowany, suszone oregano, suszona bazylia
łyżeczka oleju do smażenia

Sos:
koncentrat pomidorowy
łyżeczka oleju
przyprawy: sól, cukier, sproszkowane chilli, czosnek granulowany, zioła prowansalskie

Dodatki, np.:
salami
mozzarella małe kulki
świeże listki bazylii

Przygotowanie:

Sos: Koncentrat pomidorowy łączymy z przyprawami i oliwą.

Ciasto: Makaron gotujemy w osolonej wodzie i studzimy. W misce roztrzepujemy jajka z przyprawami. Masę mieszamy z makaronem i wykładamy na posmarowaną oliwą patelnię. Smażymy ok 5 minut i przewracamy na drugą stronę. Wierzch ciasta makaronowego smarujemy sosem pomidorowym i wykładamy ulubione składniki. Smażymy pod przykryciem aż do roztopienia się mozzarelli.