Zgłoszenie

Joanna

Makaron z sosem bazyliowym

Głosy:  1/1 3

Danie dla dwóch osób:
Makaron Bucatini Barilla suchy 170g
Pesto Barilla – pół słoiczka
1 cukinia
14 dużych oliwek
14 pomidorków koktajlowych
sól
oliwa z oliwek
opcjonalnie:
listki bazylii do ozdoby
parmezan tarty

Gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu
czosnek gnieciemy praską i rumienimy na rozgrzenej patelni z oliwa z oliwek
dodajemy obraną i pokrojoną cukinię w kostkę i krótko podsmażamy
do cukinii dodajemy na 1 minutę pokrojone pomidorki koktajlowej.
Do ugotowanego makaronu dodajemy pół słoika pesto firmy Barilla, czosnek, cukinie z pomidorkami i oliwki, dokładnie mieszamy, by sos pokrył cały makaron.
Wykładamy na talerze, posypujemy parmezanem i ozdabiamy listkami bazylii.
Idealnie pasuje z włoskim schłodzonym białym winem.