Zgłoszenie

Basia

Makaron z serem, pesto i pomidorami

Głosy:  1/1 6

Składniki:
– 40dag makaronu Barilla,
– 10dag sera feta,
– 25dag pomidorków koktajlowych,
PESTO:
– garsc świeżej bazylii,
– 3 zabki czosnku,
– 2 łyżki orzechów piniowych,
– 2 łyżki startego parmezanu,
– 4 łyżki oliwy,
– sól pieprz,
– migdały w płatkach do posypania.
Przygotowanie:
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, odcedź. Zrób pesto, wszystkie składniki zmiksuj na gładką masę lub utrzyj w moździerzu, będzie lepszy aromat. Makaron wymieszaj z pesto. Wyłóż na talerz, posyp pokruszonym serem fetą, połówkami pomidorkami i migdałami. Podaj od razu po przyrządzeniu.
Smacznego