Zgłoszenie

Joanna

Makaron z kurkami i serem camembert

Głosy:  1/1 18

składniki na około 3 porcje:
– 200 g kurek
– 250 g makaronu Barilla Casarecce
– garść świeżego tymianku
– pół słoiczka suszonych pomidorów w oleju (oraz 3-4 łyżki tego oleju)
– ser camembert na grilla (jeden na osobę)
– świeże listki bazylii
– 2 ząbki czosnku
– pieprz do smaku

Camemberta posmarować z obu stron olejem z pomidorów i wyciśniętym czosnkiem. Ułożyć na foli aluminiowej. Na wierzchu położyć trochę pokrojonych suszonych pomidorów i listki bazylii. Oprószyć pieprzem, zawinąć i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 12 minut na 180 stopni.
Kurki umyć. Pomidory pokroić w paski. Tymianek posiekać. Makron ugotować wg zaleceń na opakowaniu. W tym czasie na oleju z suszonych pomidorów dusić kurki z tymiankiem przez 8-10 min. Pod koniec duszenia dodać suszone pomidory i pieprz. Gotowy, odcedzony makaron wymieszać z duszonymi kurkami. Podawać z upieczonym camembertem.