Zgłoszenie

Tomasz

Makaron z krewetkami w sosie pomidorowym

Głosy:  0

Składniki:
2 porcje
250 g spaghetti nr 5 Barilla
12 surowych argentyńskich krewetek
1/2 słoika sosu Barilla basilico
1 duży pomidor
1 papryczka chili
2 ząbki czosnku
1/3 pęczka koperku
oliwa z oliwek extra vergine
1/5 kostki masła
sól morska
pieprz
1 łyżeczka miodu
Przepis:
Podgrzewamy oliwę z jednym ząbkiem czosnku, smażymy krewetki z dwóch stron, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pokrojoną w drobne paseczki papryczkę i pomidora pokrojonego w kostkę, sos basilico, rozdrobniony czosnek, masło, miód i smażymy na wolnym ogniu aż składniki się połączą. Na koniec dodajemy koperek. Ugotowany według przepisu makaron mieszamy z sosem na patelni.
Smacznego!