Zgłoszenie
Składniki:
500 g makaronu Barilla Spaghetti
500 g zmielonej wołowiny
1 kg dyni
2 cebule
500 g pieczarek
500 g żółtego sera
2 łyżki śmietany
4 ząbki czosnku
2 szklanki bulionu
oliwa z oliwek
2 łyżki smalcu z gęsi
świeże oregano
pieprz czarny
czerwona papryka
pieprz ziołowy
sól
Przygotowanie:
Dynię wraz ze skórką kroimy na ćwiartki, oprószamy solą, skrapiamy oliwą z oliwek i
pieczemy w piekarniku aż stanie się miękka. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. W
kociołku podsmażamy na smalcu mięso,
pieczarki i cebulę. Zalewamy wszystko bulionem, dodajemy wcześniej upieczoną dynię i
przyprawy. Gdy wszystko się zagotuje dodajemy starty żółty ser oraz śmietanę i łączymy
go z makaronem.